support@tastymunchies.no


Pasta alfredo med kylling

Pasta Alfredo med kylling, det er typisk italiensk å holde det enkelt – og velsmakende. Ta for eksempel denne klassikeren, som krever få ingredienser. Vi har likevel lagt til et par ekstra elementer til den opprinnelige Pasta Alfredo. Denne enkle, men smakfulle retten var også kjent som pasta doppio burro, som betyr «med dobbel dose smør.»

For å skape en middagsrett med enda mer smak og næring, har vi valgt å legge til kyllingfilet! Topp gjerne med frisk bladpersille og kvernet pepper.

Ingredienser:

  • 100g valgfri pasta (vi brukte spaghetti)
  • 2 kyllingfilet
  • 10g olje til steking

Saus:

  • 10g stekesmør
  • 1-2 hvitløksfedd
  • 200g matfløte
  • Ønsket mengde pastavann
  • 50g parmesan
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte:

  1. Kok opp en stor kjele med vann og tilsett salt. Ha pastaen i det kokende vannet. For tørket pasta, kok den til det gjenstår 2-3 minutter av koketiden. Bruker du fersk pasta, holder det med 30 sekunder til 1 minutt. Pastaen skal være litt underkokt, siden den skal trekke ferdig i sausen senere.
  2. Varm en stekepanne til middels varme og tilsett olje, smør, eller en kombinasjon av begge. Når smøret slutter å bruse, legg i kyllingfiletene. Stek dem i 2 minutter på hver side for en jevn stekeskorpe. Deretter legger du på lokk eller dekker pannen med aluminiumsfolie, skru ned til lav varme, og etterstek i 4-6 minutter, avhengig av tykkelsen på filetene.
  3. Bruk samme stekepanne til å lage sausen. Smelt smør i pannen på medium varme, og tilsett et par spiseskjeer av pastavannet. Skru ned varmen og la sausen småputre i omtrent 1 minutt.
  4. Legg pastaen i stekepannen, og tilsett en øse med varmt pastavann. Rør til vannet er absorbert. Fortsett å tilsette litt pastavann om gangen til pastaen er «al dente». Vend inn parmesan og la osten smelte inn i pastaen. Tilsett eventuelt mer pastavann for å oppnå en kremet saus som fester seg til pastaen.
  5. Legg pastaen med saus over på et fat og topp med kyllingfilet og valgfrie urter (du kan også strø over litt mer parmesan og pepper om ønskelig)

Se video under for fremgangsmåte og hør hva vi synes om pasta alfredo med kylling!

Tips! Legg gjerne til løk og sopp for enda mer smak!

,


Ett kommentar til “Pasta Alfredo med kylling”

  1. Hei! Kan dere lage brookies og de gode bollene med fløte? Takk på forhånd:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *