support@tastymunchies.no


Oppskrift på sitron blondies

Oppdag en ny smakssensasjon med sitron blondies – det perfekte alternativet til den tradisjonelle browniesen. Disse søte, sitronsmakende kakene kombinerer den deilige konsistensen av brownies med et forfriskende hint av sitron. Enkel å lage og enda enklere å nyte! Video med fremgangsmåte og tastetest finner du nederst i innlegget!

Ingredienser

  • 160 gram sukker
  • 160 gram romtemperert smør
  • 1 ts sitronskall
  • 50 ml sitronsaft
  • 250 gram hvetemel
  • 1/2 ts bakepulver
  • 2 egg
  • En klype salt

Ingredienser glasur

  • 90 gram melis
  • 1 ts sitronskall
  • 2 ss sitronsaft

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 180 grader over/undervarme.
  2. Visp smør og sukker til det er lyst og luftig.
  3. Rør inn eggene, sammen med sitronsaften og sitronskallet.
  4. Tilsett hvetemel, bakepulver og en klype salt.
  5. Rør godt til røren har en fin konsistens.
  6. Fordelrøren i en liten langpanne, og sett den midt i ovnen.
  7. Kaken stekes i 25-30 minutter.
  8. La kaken avkjøles helt når den er ferdig.
  9. Finn en ny bolle og bland sammen melis, sitronsaft og sitronskall til glasuren får en litt tykk konsistens. Smør så over den avkjølte kaken.
  10. Nyt sitron blondies sammen med noen du er glad i!

Tips! Vi opplevde at å steke kaken i 30 minutter ble litt lite, så følg med på kaken i ovnen da det kan variere litt med steketid fra ovn til ovn.

,


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *