Oppdag en ny smakssensasjon med sitron blondies – det perfekte alternativet til den tradisjonelle browniesen. Disse søte, sitronsmakende kakene kombinerer den deilige konsistensen av brownies med et forfriskende hint av sitron. Enkel å lage og enda enklere å nyte! Video med fremgangsmåte og tastetest finner du nederst i innlegget!
Ingredienser
160 gram sukker
160 gram romtemperert smør
1 ts sitronskall
50 ml sitronsaft
250 gram hvetemel
1/2 ts bakepulver
2 egg
En klype salt
Ingredienser glasur
90 gram melis
1 ts sitronskall
2 ss sitronsaft
Fremgangsmåte
Sett ovnen på 180 grader over/undervarme.
Visp smør og sukker til det er lyst og luftig.
Rør inn eggene, sammen med sitronsaften og sitronskallet.
Tilsett hvetemel, bakepulver og en klype salt.
Rør godt til røren har en fin konsistens.
Fordelrøren i en liten langpanne, og sett den midt i ovnen.
Kaken stekes i 25-30 minutter.
La kaken avkjøles helt når den er ferdig.
Finn en ny bolle og bland sammen melis, sitronsaft og sitronskall til glasuren får en litt tykk konsistens. Smør så over den avkjølte kaken.
Nyt sitron blondies sammen med noen du er glad i!
Tips! Vi opplevde at å steke kaken i 30 minutter ble litt lite, så følg med på kaken i ovnen da det kan variere litt med steketid fra ovn til ovn.